دکتر علی خانی متخصص زیبایی صورت کاشت مو بوتاکس پروتز

از بین بردن موهای زائد توسط لیزر طرفداران بسیار زیادی دارد چون یکی از شیوه های از بین بردن مو بروش بسیار ساده و اسان است و نتیجه بهتری می دهد و این از بین بردن موهای زائد توسط لیزر از پیشرفت تکنولوژی کنونی است که طرفداران پر و پا قرصی دارد

فزایش روزافزون مخاطبانی که در جستجوی روش‌های بهتر، راحت‌تر، سریع‌تر، با تأثیر بیشتر و غیرتهاجمی‌تر کاهش موهای زائد هستند منجر به گسترش بهره‌ گیری از تکنولوژی‌های مختلف از جمله سیستم‌های بر پایه نور هستند. بطوریکه از سال 1996 کاهش موها به کمک این سیستم ها (لیزرها، IPL ها و elight) به شدت گسترش یافته است.

 

آیا IPL همان لیزر هست؟

آی پی ال intense pulse light یعنی سیستم های نور شدید پالسی. در اصل لیزر نیست بلکه فلش لامپهای زنون هستند که نور چند طول موجی و ناپیوسته ایجاد می کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد، و می توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد. دستگاه IPLروش محبوبی جهت برداشتن موهای زائد وجوان سازی پوست و روشن نمودن لکهای صورت وهم چنین آثار سطحی جوش های صورت (آکنه ) می باشد. دستگاه IPL لیزر نیست اما کارایی و عملکرد مشابه ای دارد. ارزانتر است و سریعتر عمل می کند.

اما لیزر با تابش نور لیزر با قدرت کافی به گروهی از فولیکول های مو، برای غیر فعال کردن و یا از بین بردن ریشه مو بدون آسیب رساندن به پوست اطراف، عمل می کند. این فرایند به فوتوترمولیز انتخابی موسوم است. به این دلیل انتخابی که هدف، تنها مو است و پوست نمی باشد. فوتو به معنی “نور” و ترمولیز به معنی “از بین بردن به وسیله حرارت” است. پوست اطراف ناحیه عمل معمولا سرد می شود.

 

آیا دستگاه های مختلف لیزر موهای زائد اثرات متفاوتی دارند؟

آری، بستگی به نوع دستگاه لیزر، سال تولید دستگاه ، کشور سازنده و موارد همراه دستگاه(اولتراسوند و غیره) اثرات دستگاه های لیزر در موبری متفاوت است، اما مهمتر از دستگاه ،پزشک تنظیم کننده و اپراتور یا پزشک انجام دهنده لیزر می باشد. گاه بهترین دستگاه در دستان ناشی اثرات معکوس (پر موئی یا سوختگی) ایجاد می کند .

 

مقایسه ی دستگاه های مختلف لیزر موی زائد:

الف – دستگاه IPL: بهترین و کم عارضه ترین دستگاه رفع موی زائد در همه نژادها است .برای نژاد ایرانی هم که اندکی سبزه هستند مناسب است . وقتی موبری در مناطق وسیع انجام می شود IPL مناسب ترین دستگاه می باشد . این دستگاه با امکانات متفاوت و نامهائی مانند IPL ، CPL ، VPL و غیره در کلینیک های لیزر موجود می باشد .
ب – دستگاه لیزر ND-YAG: لیزر مناسب جهت پوست های تیره می باشد .برای نژاد ایرانی هم مناسب است.به صورت نقطه ای کار می کند و برای موبری در سطح وسیع مناسب نیست.
ج – دستگاه لیزر آلکساندرایت: لیزر انتخابی برای نژاد سفید اروپائی و ایرانیان خیلی سفید می باشد .اگر فرد اندکی سبزه باشد احتمال سوختن پوست زیاد می شود. به صورت نقطه ای کار می کند و برای موبری در سطح وسیع مناسب نیست .

 

چند جلسه برای درمان مورد نیاز است؟

هر تار مو در سه مرحله رشد می کند اما فقط در فاز رشد فعال، تراکم ملانین در پیاز مو به اندازه ای است که انرژی نورانی را در حد تخریب جذب می کند. از آنجائیکه در هر مقطع زمانی تنها یک سوم موها در این فاز قرار دارند، لذا حداقل 4 تا 6 جلسه برای درمان موهای زائد مورد نیاز است. افرادی که دارای پوست تیره یا موهای روشن هستند نیازمند جلسات بیشتری برای درمان هستند.

 

آیا لیزر سرطان زاست؟

لیزر برای مدتی نزدیک به 15 سال برای درمان موهای زائد به کاررفته و در این سال ها بی خطر بودن آن ثابت شده است. آمار چند ساله مراکز درمانی نشان دهنده آن است که عوارض درمان بسیار نادر و گذرا بوده است. در مورد سرطان‌ ‌بايد بگويم‌ كه‌ تا حالا هيچ‌ گزارشي‌ مبني‌ بر اين‌ كه‌ ليزر سرطان‌زاست، وجود نداشته‌ و سرطان، عارضه‌ ليزر نيست. ‌‌

http://www.hidoctor.ir/

موهای نا خواسته یا زائد به موهایی گفته می شود که در مواضعی از بدن ایجاد میشود که غیر معمول بوده و رنگ تیره آنها نیز این رویش غیر طبیعی را بیش تر نمایان می سازد . رویش موهای زائد را عمدتا در نواحی چانه ، لب فوقانی ، نواحی دو طرف صورت ،از محل ناف به طرف پایین و در فرورفتگی ناحیه کمر ، به رنگ تیره و سیاه می توان مشاهده نمود .
ریشه هر مو دارای رنگدانه ای به نام ملانین بوده که در روند رشد مو ، به تدریج این رنگدانه فعال گشته و تمامی بدنه یک مو را تیره و به رنگ های سیاه ، قهوه ای و بلوند و ... در می آورد .
مکانیسم اثر لیزر ، بر بمباران و نابود ساختن رنگدانه یا ملانین موجود در ریشه مو استوار می باشد .

 

در اين روش با استفاده از ليزر، فوليكول موهاي زايد كاملا تخريب مي‌شود و امكان رشد موهاي زايد در آن ناحيه خاص از بين مي‌رود. اين درمان در چند مرحله و طي چند هفته انجام مي‌شود. نتيجه حاصل از اين روش در اغلب مواقع، موفقيت‌آميز و دايمي است. مشكل اصلي ليزر اين است كه هزينه زيادي به بيمار تحميل مي‌كند. ليزر، آخرين و جديدترين راه براي درمان موهاي زايد است. ولي در هر حال بايد انتظار شما از اين روش درماني هم معقول و واقع‌گرايانه باشد. پزشكان معتقدند اثر بخشي ليزر به اثبات رسيده است. پس از ليزر، برخي موها فورا مي‌افتند ولي اغلب موها در عرض 2 هفته از بين مي‌روند. ‌

 

در حال حاضر، هيچ روش قاطعي براي درمان كامل و دايمي موهاي زايد وجود ندارد ولي در بين روش‌هاي موجود، ليزر از همه موثرتر و دايمي‌تر است. البته اين حرف به آن مفهوم نيست كه همه موهاي زايد در اثر ليزر به صورت دايمي از بدن مي‌روند. به هر حال، حتي اگر پس از ليزر هم موها مجددا رشد كنند، اولا به تعداد كم رشد مي‌كنند و بيرون مي‌آيند. ثانيا، در اكثر موارد، اين موها كركي و نرم هستند. سال‌هاست كه از ليزر براي رفع موهاي زايد استفاده مي‌شود و اين كار مورد تاييد سازمان غذا و داروي آمريكا هم قرار گرفته است. متخصصان پوست مي‌گويند: هر چقدر پوست بيمار روشن تر و موهاي زايدش تيره‌تر باشند، احتمال اثر بخشي ليزر بيشتر مي‌شود. ‌

 

ليزري‌ها بدانند كه... 

1) هر گونه بيماري پوستي يا غير پوستي و حساسيت‌هاي احتمالي كه در گذشته داشته‌ايد يا در حال حاضر تحت درمان هستيد، بايد حتما به پزشكتان اطلاع بدهيد.

‌2) اگر سابقه تبخال يا عفونت‌هاي مكرر پوستي در محل تحت درمان با ليزر داريد، بايد به پزشكتان بگوييد.

‌3) اگر دارويي را به طور مرتب استفاده مي‌كنيد، حتي اگر آن دارو قرص سردرد معمولي يا قرص جلوگيري از بارداري باشد، بايد پزشكتان را در جريان قرار بدهيد.

4) همه آزمايش هاي هورموني و غير هورموني‌تان را پزشكتان بايد ببيند. اختلالات هورموني شما حتما بايد پيش از درمان با ليزر، تحت بررسي و درمان قرر بگيرد.

‌ ‌(5 كندن موها با موم و موچين و اپيلاسيون و الكتروليز تا 6 هفته قبل از ليزر و نيز در فواصل جلسات ليزر اكيدا ممنوع است اما تراشيدن موها با تيغ مانعي ندارد. البته از يك هفته پيش از ليزر، تراشيدن موها و استفاده از موم هم ممنوع مي‌شود.

‌6) استفاده از كرم موبر اگر چه مانعي ندارد ولي به دليل احتمال بروز واكنش هاي حساسيتي، بهتر است از استفاده‌اش پرهيز كنيد.

‌ ‌(7 از يك ماه پيش از شروع ليزر و نيز در فواصل جلسات ليزر بايد اكيدا از آفتاب پرهيز كنيد و كرم ضد آفتاب بزنيد. استفاده از فراورده‌هاي اتوبرنزه، قبل از شروع ليزر و در فواصل جلسات ليزر ممنوع است.

‌ ‌(8 در صورت وجود آفتاب سوختگي در محل تحت درمان با ليزر، احتمال بروز عوارض جانبي نظير زخم و تاول پوستي بيشتر مي شود و احتمال اثربخشي ليزر كمتر مي‌شود. معمولا اگر منطقه مورد نظر دچار آفتاب سوختگي باشد، اصلا ليزر انجام نمي‌گيرد.

‌ ‌(9 اگر پوست شما خيلي تيره است، مي‌توانيد با نظر پزشك معالجتان پيش از انجام ليزر، از تركيبات بيرنگ كننده و لايه بردار پوست مثل هيدروكينون و تره‌تينوئين استفاده كنيد.

‌10) روز انجام ليزر، هر گونه آرايش كردن و كرم زدن ممنوع است. منطقه مورد درمان بايد كاملا شسته و تميز باشد

 

لیزر‌های مختلفی در درمان موهای ناخواسته استفاده می‌شود: لیزر الکساندرایت و دیود که در پوست‌های روشن بهتر عمل می‌کنند و لیزر‌های ان- دی / یگِ با طول موج بلند (Nd: YAG Laser Long Pulsed)که در پوست های تیره ایمن‌تر و بهتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و استفاده از دستگاه های IPL و Elight که با سیستم فلش لامپ زنون کار می کنند.
هر چه موها تیره‌‌تر و ضخیم‌تر و نیز پوست روشن‌تر باشد، تاثیر لیزر بیشتر است. اکثر لیزرها بر موهای بور و کم‌رنگ تاثیر کمی دارند و حدوداً می‌توانند ۳۰ تا ۴۰ درصد این موها را کاهش دهند. افراد با موی بلوند و روشن کاندید خوبی برای لیزر جهت کاهش موهای ناخواسته نمی‌باشند و نیاز به جلسات درمانی بیشتری دارند.
گرچه لیزر ایمن است اما در دوران بارداری، با توجه به حساسیت افراد و مسائل قانونی متعاقب آن، بهتر است از لیزر استفاده نشود.

 

لیزرهای زیر برای درمان موهای زائد توصیه می شود:

o سیستم لیزر الکساندرایت با طول موج ۷۵۵ نانومتر
o سیستم لیزر دیود با طول موج ۸۰۰ نانومتر
o سیستم لیزر Nd-YAG با طول موج ۱۰۵۶ نانومتر
o سیستم نوری IPL نیز با روش کار کردی مشابه لیزر ها در درمان موهای زائد به کار می رود. انواع جدید IPL همان E-LIGHT است که علاوه بر نور از رادیوفرکانس نیز به طور همزمان استفاده می کند و به همین دلیل روی موهای کم رنگ (طلایی ، سفید) اثر بهتری دارد.

 

لیزر الکساندرایت (الکس)

یکی از پیشرفته ترین دستگاهای لیزر دنیا برای از بین بردن موهای زائد می باشد . یکی از خصوصیات منحصر بفرد این دستگاه قابل تنظیم بودن طول موج (Pulse Duration) و میزان انرژی برای از بین بردن هر نوع مو و پوست می باشد . لیزر الکساندرایت از نوع لیزرهای جامد است که دارای طول موج 755 نانومتر و در محدوده نور مرئی می باشد. با توجه به جذب بالای ملانین در این طول موج کاربرد ویژه آن، از بین بردن موهای زائد است. برخی کارشناسان لیزر الکس را قدرتمندترین و پر تاثیرترین لیزر از میان موارد بالا می دانند. این دستگاه مجهز به سیستم خنک کننده مخصوص برای جلوگیری از سوزش می باشد. البته لازم به ذکر است میزان درد استفاده از این دستگاه به طرز قابل توجهی بیشتر از موارد بالا و بخصوص لیزرهای آی پی ال و ایلایت است.

 

* در نهایت باید از لیزرها انتظار واقعی داشت. تبلیغات نادرست و اغراق‌آمیز همه را سردرگم می‌نماید. واقعیت آن است که جلسات متعدد برای کاهش موها توسط لیزر لازم است. در ضمن پاسخ در افراد مختلف نیز متفاوت و لفظ کلمه تضمینی نشانگر ناصحیح بودن تبلیغ در حوزه پزشکی می‌باشد.

http://www.rozanehonline.com/

تماس با ما

خیابان فتحی شقاقی ، بین چهار راه یوسف آباد و چهل ستون ، ساختمان پزشکان سبز ، طبقه همکف ، واحد4

تلفن: 02188705550

تلفن: 02188705551

فکس: 02188716221

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید